Hvordan skrive jobbsøknad


Hvorfor er det så nøye å være nøye?

Å skrive jobbsøknad er på mange måter ditt «innsalg» som kandidat til arbeidsgiveren. Mange skriver 1 generell søknad, hvor de kun skifter ut navnet på bedriften og dato før de sender inn i håp om at de får jobben. Dette skiller deg lite og ingenting ut fra resten i bunken. Da øker sjansene dine betraktelig om du er litt nøye med hvem du søker jobb hos og setter deg inn i visjon og mål for bedriften først. Her må du fortelle hvorfor akkurat du er den perfekte til den stillingen de har lagt ut og hvordan du utmerket passer inn i rollen og jobben som skal gjøres.


Hvem er det du søker jobb hos?

Sett deg godt inn i hva bedriften gjør, hvilke arbeidsoppgaver som finnes og gjerne bedriftens egne mål og visjoner for fremtiden. En bedrift ser etter noen som kan bidra positivt og forbedre bedriften og da er det lurt å fortelle dem at akkurat du vil kunne klare dette. Når du vet hva bedriften står for og gjør, vil du også se at du i større grad skjønner hva de trenger og hvordan du kan hjelpe til å løse utfordringer.


Les stillingsannonsen

Når du skriver jobbsøknad skal det i sin helhet være et svar på bedriftens stillingsannonse. Les denne nøye og skriv gjerne hvor bra du ser for deg at du løser oppgavene de har for stillingen. Du kan også føre på hvorfor du finner stillingen interessant og hva du kan tilføre den og bedriften generelt.

Husk å skrive lettlest og bruk gjerne ditt språk slik at teksten flyter naturlig. Da vil de også lese det slik og bli enda bedre kjent med deg før de engang har møtt deg. Vær positiv og oppmuntrende.


Skriv jobbsøknaden slik

  • Kort beskrivelse av hvorfor du søker på denne jobben
  • Hvordan kan du bidra?
  • Hvordan samsvarer din kompetanse og erfaring med kravene og arbeidsoppgavene?
  • Kan du tilføye noe nytt og imponerende?
  • Hvorfor søker du ny jobb? (nye utfordringer)
  • Les over et par ganger og jobb med tekst og språk i søknaden til det flyter godt.
  • Sjekk skrivefeil/gramatikkfeil.

Lykke til!


Søk jobb enkelt!

Klikk på knappen nedenfor for å registrere deg.


Søk etter ledige jobber

NOO Mailchimp Widget require active plugin MC4WP: Mailchimp for WordPress.