Hvordan skrive CV


Før du begynner å skrive CV

Å skrive CV er i teorien veldig enkelt, men det er mange fallgruver man kan ramle i om man ikke følger noen enkle retningslinjer.

Førsteinntrykket er veldig viktig for å gi den potensielle arbeidsgiveren en pekepinn på hvem du er som person og ansatt. Dette er nettop det en CV er, og da er det spesielt viktig å skrive den slik at dine beste sider kommer frem. Her på Jobb-søk.no kan du skrive CV´en din elektronisk og sende direkte til arbeidsgivere.

Skal du uansett skrive denne ned for din egen del og for andre jobbsøkersteder kan vi gi deg et godt forslag på hvordan sette en slik opp. Du kan for eksempel åpne opp programmet Word, eller andre tekstredigeringsprogrammer du måtte ha tilgang til.

Start med å planlegge å bruke ca en A4 side. Vær kort og konsis da arbeidsgivere lett skal kunne finne frem til relevant informasjon om utdanning og arbeidserfaring eller andre ting du har gjort. Prøv å skrive CV din slik at innholdet er ryddig satt opp og med klare overskrifter over hvert emne.


skrive cv

Informasjon om deg

Før opp personopplysninger slik som navn, fødselsdato og kontaktinformasjon. Så kan du skrive en setning hvor du gjerne fletter inn 2-3 positive egenskaper som du har. Du kan også sette inn bilde ovenfor personopplysningene, men det er ikke noe krav.


Utdannelse

Før opp skole, stedsnavn, kurs/linje og tidsperioden du gjennomførte disse. Har du gått flere skoler må du sette opp dette i rekkefølge etter årstall slik at de nyeste skoler/kurs er øverst og nedover er tidligere gjennomførte.


Arbeidserfaring

Her fører du opp jobber du har hatt, og slik som ved utdannelse legger du opp det slik at nyeste erfaring ligger øverst og så kronologisk nedover med tidligere jobber. Sorter etter årstall, stilling, navn på bedrift, og varighet. Sett også på stillingsandel/prosent.


Andre engasjement

Har du deltatt i organisasjoner, foreninger eller andre engasjement kan du ha med disse her. Start med årstall, navn på enhet og arbeidsområde.


Data/IT/Teknisk

Skriv ned hva du behersker av dataprogram slik som Excel, Word, Photshop og andre programmer og eventuelle kurs du har gjennomført.


Språk

Oppgi hvilke språk du behersker. Start med de du mestrer best og grader dem etter disse betegnelsene: grunnleggende, gode kunnskaper, svært gode kunnskaper og flytende/morsmål.


Jobbreferanser

Du trenger ikke oppgi alle jobbreferanser du har, og det holder at du skriver «attester og referanser oppgis ved forespørsel». Uansett kan det være en fordel å vise at du «tør» å notere ned navn, bedrift og kontaktinformasjon hos din tidligere sjef for gode referanser.


Jobbsøknad

Når du har laget ferdig CV´en din kan du legge denne ved søknaden din. For å lære hvordan man skal skrive en jobbsøknad kan du se her.


Søk jobb enkelt!

Klikk på knappen nedenfor for å registrere deg.


Søk etter ledige jobber

NOO Mailchimp Widget require active plugin MC4WP: Mailchimp for WordPress.